Weerbaarheid

Weerbaarheidstrainingen worden doorheen het hele jaar aangeboden.

Dit gebeurt door een psycho-fysieke training waarbij we door middel van sport en spel leren om mentaal weerbaarder te worden op en naast het veld.

We leren kortom beter omgaan met druk en faalangst, winst en verlies en werken rond mentale weerbaarheid op en naast het veld

Weerbaarheidstrainingen worden voorzien door de samenwerking tussen:

Voetbal & Fun en Coachingpraktijk Accretio.

Ondanks dat voetbal een zeer leuke sport is, voelen heel wat kinderen toch extra druk tijdens bijvoorbeeld een wedstrijd.

Deze extra druk kan ontstaan door faalangst, verwachtingen van anderen, overweldigd worden door supporters van het andere of eigen team, enz....

Daarnaast spelen winst en verlies ook belangrijke rol in de beleving van de sport.

Tijdens de weerbaarheidstraining gaan we manieren leren om hier mee om te gaan. We werken rond 3 pijlers: 'er mogen zijn', focus en ademhaling. 

We ontdekken hoe we rustig kunnen blijven en zelfvertrouwen kunnen krijgen/behouden tijdens spannende momenten.

De weerbaarheidstraining is een psycho-fysieke training. Dit houdt in dat we door middel van sport en spel ervaren hoe we de drie pijlers kunnen toepassen.

We bieden een dag weerbaarheidstraining aan na het voetbalkamp. Deze is extra en optioneel. Indien er individuele vraag is naar deze training of in kleinere groepjes, kan er contact worden opgenomen met Coachingpraktijk Accretio. Samen kijken we dan naar een gepaste oplossing.